diumenge, 5 de juny del 2011

VII CONGRÉS ANUAL DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ASSOCIACIONS D’AMICS DELS MUSEUS – FCAAM 2011

Es va celebrar el dissabte 4 de juny de 2011 al Museu de la Pesca de Palamós amb el tema “Els Amics dels Museus en temps de crisi”

10:00 h. - Acollida i benvinguda.

10:30h. - L’Acte inaugural va ser a càrrec del Director General de Patrimoni Cultural Sr. Joan Pluma i Vilanova, i la Regidora de l’Ajuntament de Palamós Sra. Maria Gracia Artigas. La presentació de la VII Trobada de la FCAAM, a càrrec del Sr. Faust Serra de Dalmades, President de la FCAAM i del Sr. Florenci Serra, President de l’associació dels Amics del Museu de la Pesca i moderada pel Sr. Miquel Martí, Director del Museu de la Pesca de Palamós.

10:45 h. - Conferencia i taula rodona: “Els Amics dels Museus en temps de crisis” A càrrec del Sr. Manuel Claver, vicepresident dels Amics de la Biblioteca Museu Victor Balaguer de Vilanova i la Geltrú i moderada pel Sr. Ricard Cervera, President dels Amics del Museu de Gavà i Secretari de la Federació Catalana d’Amics dels Museus.

11:45 h. - Pausa-cafè.

12:00 h. - Conferencia: Els pirates i corsaris a la costa catalana”, a càrrec del Sr. Raul Mata del Museu de la Pesca de Palamós.

12:45 h. - Visita al museu de la Pesca, acompanyats del seu Director, Sr. Miquel Martí.

13:30 h. - I per dinar, visita guiada a l’Espai del Peix, aquest nou equipament situat a la llotja del peix de Palamós, va ser hom varem tindre una demostració i degustació de plats de peix de la cuina tradicional de l’Espai del Peix.

16:00 h - Assemblea de la FCAAM.

17:00 h - I per finalitzar el dia, una petita passejada per visitar la barraca d’en Dalí i el poblat ibèric de la platja del Castell.
Emmarcat en un dels últims espais verges de la Costa Brava, el poblat Ibèric de Castell és un clar exemple del que fou la cultura dels indigets a les nostres terres. Situades dalt d’una petita península que s’endinsa al mar, les restes arqueològiques, que abracen del segle VI a C. Al canvi d’Era mostren l’estreta relació dels seus habitants amb el mar i amb el comerç en el mediterrani. El poblat de Castell, articulat en diverses terrasses, només s’ha excavat parcialment