dimarts, 10 de juny del 2014

BARBASTRO-SAN JUAN DE LA PEÑA-JACA - ressenya sortida

del 6 al 8 de junio de 2014

Aquest cap de setmana, hem fet una sortida que ja teníem prevista a Barbatro, San Juan de la Peña i Jaca.

Divendres dia 6, a l'hora prevista, sortim des de la Plaça de l'Església, de  Gavà cap a Barbastro, la nostra població de destinació. 

Dissabte dia 7, ens dirigim cap al Paratge Protegit de San Juan de la Peña, ha hom destaquen el seu espectacular Monasterio Viejo de San Juan de la Peña, una joia de l’època medieval, coberta per una enorme roca. També varem visitar el Monasterio Nuevo, del segle XVII.

Acabada la visita als monestirs, ens dirigim cap a Jaca, a hom ens espera un bon dinar, pe posar un exemple : Amanida de cabdells amb anxoves i encenalls de fumats. Confit d’ànec amb salsa dolça de mostassa i assortiment de rebosteria i con a final de taula, un bon cafè.

La tarda, la varem dedicar a  visitar el Casc Antic, la Catedral, la Ciutadella Medieval i passejar per la gran Avinguda. A una hora prudencial,tornem cap el nostre hotel a Barbatro.

I arriba  el diumenge dia 8. Aquets dia, el dediquen a Barbastro. Hem passejat per els seus carrers, visitat la seva Catedral, gaudint dels  meravellosos  Retablo Major, el de Sant  Ramón,  el de San Pedro, i la Capella del Pilar entre d’altres.

Al museu Diocesano de Barbastro, hem pogut veure mostres de pintura gòtica, tant d’estil internacional com hispano-flamenco així com el Retablo de San Miguel, del maestro de Viella. També hem pogut veure obres del segle XVI, com San Juan de Basauri, San Roque y San Sebastian de Calvera i San Pedro de Obarra.

Com a menció especial, val destacar el conjunt de graderies i frontal d’argent per l’altar Mayor de la Catedral de Barbastro, d’estil rococó. El conjunt es completa amb bustos i braços reliquials, grans canelobres i la preciosa imatge de la Virgen del Pueyo.(segle XX)

Un cop acabades les visites, ens dirigim al nostre hotel, "Gran Hotel Ciudad de Barbastro , situat a la Plaça del Mercat, on varem degustar l'últim refrigeri del nostre viatge.


Tot seguit, tornada cap a Gavà.