dimarts, 11 de juny del 2013

A C T I V I T A T S

II  NIT  DELS  RATPENATS  A  GAVÀ  (IX  NIT  CATALANA)

Dissabte 15 de juny de 2013, a partir de les 20 h
Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)

Amb una xerrada al Museu i una passejada nocturna pels voltants del jardí i el parc de la Torre Lluc descobrirem tots els secrets dels ratpenats: la diversitat d’espècies que viuen al territori, com s’orienten, els costums alimentaris i migratoris que tenen i la important funció ecològica que desenvolupen, entre molts altres aspectes. Aquests fascinants animals són font de llegendes i de mites: els coneixerem i esbrinarem què hi ha de cert i què de mite.

També podrem veure i conèixer tots els materials i estris que s’utilitzen per a l’estudi científic d’aquests mamífers voladors.

A la sortida tindrem la possibilitat de veure’ls i sentir els seus ultrasons. Si voleu, soparem d’entrepà o carmanyola en la tranquil·litat de la nit.

          - 20 h: Xerrada. “Bat Night, una nit per conèixer els ratpenats”, a càrrec del Museu de Ciències Naturals de Granollers.

          - 21 h: Observació. Sortida pels voltants del jardí del Museu i el parc de la Torre Lluc, on veurem i sentirem els ratpenats mentre fem una passejada nocturna. Amb qui vulgui, soparem d’entrepà o carmanyola.

          - 23 h: Final de la jornada.

Cal portar un petit llum i, opcionalment, sopar.

Places limitades. Inscripció gratuïta al Museu de Gavà o al tel. 932 639 650.

Organitza la Unitat de Sostenibilitat i Patrimoni Natural de l’Ajuntament de Gavà, amb la col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers.