dimarts, 8 de març del 2011

21 RECORREGUTS DE GAVÀ

MUSEU DE GAVÀ
Dijous 31 de març de 2011 a les 19.30 hores
PRESENTACIÓ A GAVÀ DE “21RGAVA”
als Baixos Torre Lluch



La principal idea és crear sinèrgies entre les activitats de totes les entitats participants, i en aquest cas concret, aprofitar la publicació del llibre d’en Miquel Sans “21 Recorreguts per fer a peu, corrent i en BTT” per animar la ciutadania a participar i fer els itineraris a través d’una crida, o repte, titulat "21RG".

El "21RG" no és una competició. Les entitats locals Unió Muntanyenca Eramprunyà, Associació Esportiva Expi, Centre d’Estudis de Gavà, Amics del Museu de Gavà i la Colla de Caminants Francesc Lasarte volem promoure el coneixement de l’entorn de la ciutat realitzant els recorreguts més representatius i característics de Gavà.

L’objectiu que es pretén dels particitants amb els "21RG" és conèixer els diferents racons i contrades del nostre terme mitjançant l’excursionisme. És un repte on tothom hi té cabuda, tant la gent de Gavà com la gent de fora.

L’objectiu que es pretén de les entitats implicades amb els "21RG" és treballar mà a mà en un projecte comú, crear xarxa i relacions que poden obrir les portes a futures iniciatives, actuacions, activitats o col·laboracions. És un repte on totes les entitats aprendrem una mica del que és treballar en equips, fins ara desconnectats entre sí. Unir els nostres lligams per objectius comuns.

Definició

El repte dels "21RG" no és una competició. Els recorreguts que apareixen en el llistat són característics per algun motiu, ja sigui pels seus trets físics, la seva història, el patrimoni cultural o qualsevol altre fet que motivi fer-ne un recorregut emblemàtic.

La finalitat que es pretén amb els "21RG" és conèixer les diferents contrades i racons del nostre poble mitjançant l’excursionisme. Per tant, no és un repte apte únicament per a les persones més ben preparades; tothom hi té cabuda ja que en el llistat hi ha recorreguts de tota mena, des dels més planers fins als cims de Gavà.

Qui hi pot participar?

Hi poden participar totes les persones que ho desitgin, amb independència de l’edat, i de la seva procedència.

Recorreguts validats

Els recorreguts que figuren en el llistat seran validats als participants que facin els recorreguts El llistat "21RG" s'ha elaborat amb recorreguts dins el terme de Gavà, però també alguns itineraris, per la seva vinculació amb Gavà surten del nostre terme i toca els termes veïns.

Com funciona l'activitat?

Hi haurà dues modalitats per realitzar els recorreguts:

Excursió col·lectiva amb els promotors: Es realitzarà un recorregut al mes. En aquesta sortida, les persones que participin en aquest projecte podran validar directament el recorregut i obtenir els punts que pertoquen adreçant-se al coordinador de la sortida.

Excursió individual: realitzada lliurement per un mateix. No hi haurà límit de temps en realitzar els recorreguts ni ordre de realització. En aquest cas, al bloc de 21rgava hi haurà una fitxa on el participant podrà inscriure el seu recorregut, però no se li comptarà fins que una de les entitats organitzadores no li hagi validat. Aquesta fitxa inclourà les dades bàsiques de l’excursió (dia i recorregut realitzat) i la prova que mostri que ha realitzat l’itinerari (fotografia digital i/o traça de GPS)

· Perquè un recorregut tingui validesa s'haurà de realitzar a peu, corrent o en BTT.

· No hi ha un mínim de recorreguts a fer en un mes o en un any.

·No hi ha un termini per a efectuar els recorreguts.

· Perquè un recorregut tingui validesa ha d'estar validada per una de les entitats promotores.

· La validació es farà a partir d’una prova evident, com poden ser fotografies realitzades al llarg del recorregut o de la traça, en el cas de disposar de GPS.

· Es tracta d’un reconeixement honorífic i, per tant, no s’establirà cap classificació per nombre de recorreguts fets, ni per recorreguts realitzats en un determinat període de temps.

· Anualment, les entitats organitzadores faran un acte conjunt per fer un reconeixement als participants que hagin assolit els "21RG".

· Com a una consideració especial, els participants de més de 60 anys poden justificar fins a un total de 16 recorreguts, amb una validació de l’entitat en la qual acrediti que han assolit el recorregut. Es tracta d’assolir una 16a dels recorreguts de Gavà que millor s’adaptin a la nostra capacitat física.

Quan es realitza l'activitat?

L’excursió col·lectiva es realitzarà un diumenge al mes.

· L'inici de l’activitat serà el dia 3 d’abril de 2011 i només seran vàlids els recorreguts efectuats amb posterioritat a aquesta data.

· El lloc de sortida serà el mateix punt d’inici del llibre. L’hora dependrà de les característiques de l’itinerari.

· Les excursions seran gratuïtes, i tots els participants hauran de portar tot allò que sigui de menester per tal de realitzar tot el recorregut: roba adequada al recorregut i al temps, esmorzar i aigua.

· El nombre màxim d’assistents a les sortides col·lectives serà de 50 persones, havent confirmat assistència amb anterioritat.

. Les inscripcions es podran formalitzar a les seus de les entitats promotores o al web i correu electrònic de 21RG

· La promoció de l’activitat per parts de les entitats és voluntària i sense rebre res a canvi. Això fa que cada participant sigui responsable de sí mateix, per tant ni les entitats promotores ni les persones coordinadores de l’excursió no es faran responsables dels accidents que puguin ocórrer ni dels danys que es podem derivar a tercers.

Comitè / comissió regulador

Hi haurà un comitè designat per les entitats promotores i que estarà format per membres d’aquestes entitats. La seva missió serà portar el control dels recorreguts efectuats i resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Calendari de sortides (abril – juny)

- 3 d’abril Mines de ferro - recorregut 10

- 15 de maig Visita a la Murtra - recorregut 5

- 12 de juny Pujada al Castell d’Eramprunyà - recorregut 9

ORGANITZEN:

Associació Esportiva EXPI
Associació d’Amics del Museu de Gavà
Centre d’Estudis de Gavà
Colla Francesc Lasarte
Unió Muntanyenca Eramprunyà

http://21recorregutsdegava.blogspot.com/
21rgava@gmail.com