dilluns, 31 de gener del 2011

XARXES AL NEOLÍTIC. CONGRÉS INTERNACIONAL

GAVÀ-BELLATERRA  del  2  al  4  de  febrer  de  2011

Gavà reuneix en un congrés a més de 90 dels millors experts en el Neolític del Mediterrani Occidental.
La trobada pretén aprofundir en la circulació de matèries primeres que es feia en aquesta època.

“Congrés Internacional Xarxes al Neolític. Circulació e intercanvi de matèries, productes e idees al Mediterrani Occidental (VII-III Mil•lenni AC)”. Aquest és el nom oficial que rep la trobada que tindrà lloc a Gavà i a Bellaterra els propers 2, 3 i 4 de febrer i que aplegarà als investigadors en el Neolític més importants del sud d’Europa.

L’objectiu és ben senzill: aprofundir en la circulació i l’intercanvi de matèries primeres, productes, idees i tècniques que va tenir lloc en aquesta regió europea en el marc de l’inici, desenvolupament i consolidació de les comunitats camperoles.

La resposta de la comunitat investigadora del Neolític ha estat molt positiva, amb 96 inscrits, que presentaran 5 ponències, 56 comunicacions i una quinzena de pòsters.

El congrés representa una ocasió única, ja que comptarà amb representació de pràcticament tots els equips de recerca que estan treballant actualment temes d’intercanvi i circulació de matèries en època neolítica. A Gavà es donaran cita investigadors d’alt nivell de França, d’Itàlia, d’Espanya, de Portugal i també del nord d’Àfrica, dels que s’espera que aportaran informació de gran valor però també que es produeixi un interessant debat i intercanvi d’idees.

Entre els noms més importants que prendran part en aquest congrés hi ha el Doctor Jean Guilaine (College de France, França), la Doctora Maria Bernabó Brea (Soprintendenza Archeologica dell’Emilia Romagna, Itàlia), el Doctor Abdelaziz El Idrissi (Musée d’Al Kasbah, Marroc), el Doctor Joan Bernabeu (Universitat de València, Espanya), i el Doctor Miquel Molist (Universitat Autònoma de Barcelona, Espanya).

La sessió inaugural tindrà lloc dimecres 2 de febrer a l’Espai Maragall de Gavà. Tant aquest dia com dijous 3, totes les sessions tindran lloc al mateix lloc excepte una visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà que tindrà lloc dimecres a la tarda. Divendres 4 de febrer el congrés es trasllada a l’Auditori del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, on tindran lloc tant les sessions del dia com la clausura.

Més informació:
www.xarxesneo.net