diumenge, 16 de gener de 2011

E G I P T E - resenya sortida

Diumenge 26/Dilluns 27 de desembre de 2010. Tal qual teníem previst, partim de Gavà cap a Luxor, Egipte, on arribem sense cap contratemps.

En l'aeroport de Luxor, ens esperava el guia que ens acompanyaria fins al nostre allotjament, la motonave Nile Delta, on a l'arribada ens van oferir una copa de benvinguda.

Després del dinar, ens desplacem a Karnak, on entre altres coses, destaquem la sala hipòstila, amb les seves 132 columnes d'uns 23 metres d'alçada i 15 metres de circumferència els capitells, l'esfinx de Ramsés II, l'obelisc de Tutmosis, les estàtues dels faraons, el llac sagrat i acabem donant les tres voltes al voltant de l'escarabat sagrat.

De nou en Luxor contemplem la famosa avinguda de les esfinxs, la qual uneix Luxor i Karnak, amb una longitud de 2.700 metres, El temple de Luxor, contemplat de nit és una meravella.

L'endemà, la nostra sortida va ser a la vall dels Reis, podent visitar les tombes de Ramsés I, Ramsés IV, Meri in Ptah i Tutankamón. Seguidament ens desplacem fins als Colossos de Memnon, es tracta de dues gegantesques estàtues d'uns 20 metres d'alçada, que representen al faraó assegut en el seu tron.

De nou en la motonave, pugem a coberta a degustar el te acompanyat de “mari lú”, a l'espera d'arribar a la resclosa i experimentar el canvi de nivell del riu Nil.

Un nou dia i després del ritual matinal, ens dirigim cap al temple d'Horus, fill de Osiris, el déu de l'aire i la Terra, i la deessa Isis. Horus és representat com un home amb cap de falcó.

De tornada al nostre vaixell, i mentre degustem del nostre menjar, naveguem cap a Kom Ombo, on visitem el Temple del déu Sobek, el qual tenia cap de Cocodril, el temple Haroeris, déu d'aspecte humà i cap de falcó.

Com no podia faltar, a les 16:30 hores, degustació del te, acompanyat en aquest cas de “maria fontaneda” i amenitzat amb una suau pluja.

Arribada les 20 hores, (19 hores de Gavà), i disfressats amb les nostres “millors gales egípcies“, passem a degustar el nostre sopar oriental i seguidament en el saló de ball, celebrar la festa de disfresses, Tot això mentre continuem navegant cap a Assuan.

I va arribar el temut, a les 02:15 hores, sí, 02:15 hores trucada, seguit d'un te o cafè, un pícnic i una coixinera per poder seguir dormint en l'autocar, el qual formava part d'una caravana d'uns 170 vehicles, acompanyats per la policia egípcia i dirigir-nos a Abu Simbel.

Abu Simbel és un emplaçament arqueològic que posseeix dos temples excavats en la roca, al costat del llac Nasser i a uns 300 km al sud-oest d'Asuan, Els temples van ser construïts per ordre de Ramsés II.

Després del menjar, ens embarquem en un petit vaixell, el qual ens portarà a una petita platja i des d'allí després d'un “tortuós” viatge en camell arribem al poblat Nubio, visitant l'escola i una casa típica Nubia, on ens van obsequiar amb beguda i pastes del país.

De retorn i ja de nit, els més intrèpids, van fer una passejada en faluca mentre uns altres ens desplacem al Gran Basar, on gaudim de les aromes i sabors característics egipcis.

Hem passat l'última nit al nostre hotel flotant, la motonave Nile Delta.
I a la matinda, a les 04:30 hores, trucada, deixem maletes en la porta de l'habitació, desdejunem i, sortim cap a l'aeroport de Aswan, on agafarem vol cap al Caire.

Un cop a terra ferma i ja formant part de la caòtica circulació per la ciutat, cal dir que la conducció és realment perillosa, arribant a ser fins i tot temerària tant per als conductors com per als vianants. Fent una petita visita turística, ens dirigim a un restaurant per degustar el menjar cairota, al mateix temps que gaudim d'una vista panoràmica de les piràmides, on posteriorment ens desplacem, visitant les piràmides de Kheops, Kefren i Micerinos així com l'esfinx i el temple de la vall de Kefren. Acabada la visita a la vall de Gizet, ens dirigim al que serà el nostre hotel durant la nostra estada en El Cairo, Hotel Ramses Hilton.

Presa possessió de les nostres habitacions, i després d'un reconfortant bany ens reunim per gaudir d'un sopar de gala o de cap d'any, amb el següent menú:

Seafood Dialogue
Fine selection of Smoked Salmon, Red Sea Shrimps, Mussels amb Crabs, severd on a bed of fresh seasonal Salad Leaves, tossed with a tasteful Mediterranean Sauce.
Double Beef Consommé
Rich and flavorful Consommé of best quality Beef.
Veal Loin
Gently roasted Veal loin, served with a creamy wild Mushroom sauce, accompanied with fresh seasonal vegetables and Parisienne potatoes.
Chestnut Parfait
Carefully prepared chestnut parfait, served with a delightful Brandy sauce.
Freshly Brewed Coffee or Tea
Seved with our special New Year Petit Fours.

Celebrem el canvi d'any amb cotilló, llançament de globus, i els seus corresponents 12 raïms, així com el brindis amb champagne.

Any nou, noves visites - Visita a la Ciutadella de Saladino. Museu d'Art Faraònic. Museu Egipci amb el fabulós tresor de Tutankamón. Els basars de Khan El Khalili i l'agitat ambient nocturn del Barri d'Al-Hussein. En Saqqara visitem la piràmide de Djeser.

I arribem al dilluns dia 3, matí lliure per fer les últimes compres o visites, ja que partim a les 20:00 hores (hora egípcia) en vol directe el Caire-Barcelona, on teníem prevista la nostra arribada a les 23:45 hores (hora Barcelona) arribant a Gavà a les 02:00 hores del dimarts 4 de gener de 2011.

I algunes de les nostres visites:
Karnak temple – Luxor temple – The valley of the kings – Habu temple – Edfu temple – Kom Ombo temple – Abu Simbil-two temples – To High dam site Aswan – Gizeh pyramids – Citadel of Salah al-Din – Egyptian Museum – Imhotep Museum & Saqqara – Mit Rahina Museum – Menkaure’s pyramid - …

En cap moment, he fet esment alguna del guia local Magdi Ibrahim, el qual “també venia” amb nosaltres. Però si vull destacar la presència de la Srta. Aida López, la qual ha estat la nostra guia particular les 24 hores del dia, i des d'aquí vull donar-li les gràcies per acompanyar-nos i vigilar-nos en tot moment.