dilluns, 11 de març del 2019

RIPOLL, CAMPRODON I SANT JOAN DE LES ABADESSES


RESUM  DEL  VIATGE A RIPOLL,  CAMPRODON
I SANT  JOAN  DE  LES  ABADESSES


Dissabte 9 i diumenge 10 de març de 2019  


Dissabte, dia 9 sortim de Gavà a les 07 hores en direcció a Ripoll, fem una paradeta per esmorzar.

Al Monestir de Santa Maria de Ripoll, ens esperava el guia que ens acompanyaria durant tota la nostra visita al Monestir.


Visitar l’església de Santa Maria de Ripoll,  és conèixer un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. Veiem amb detalls, la portalada, la basílica, el panteó comtal i el claustre. 

Al costat mateix de la Basílica, tenim el Museu Etnogràfic de Ripoll,   om podem gaudir de les col·leccions relacionades amb els pastors i la pagesiala farga i el ferro forjat així com també les armes de foc  fabricades a Ripoll.

Un cop finalitzades aquestes visites, ens vàrem desplaçar fins a Camprodon, a om tenint el nostre hotel.

Per la tarda i en visita guiada, descobrim els racons mes emblemàtics de la ciutat, com la antiga fabrica de galetes Birba, el monestir benedictí de Sant Pere i l’Església de Santa Maria.

Diumenge 10, sortim cap a Sant Joan de les Abadesses. En primer lloc, visitem el monestir, el qual va ser fundat pels comtes Guifré el Pelós a l’indret on ja consta, des de l’any 880 l’existència d’una església dedicada a sant Joan Baptista.

El Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, es un edifici format per tres plantes. Destaca, principalment el claustre situat al mig del edifici, de petites dimensions i de dos pisos.

Finalitzades aquestes visites, tenint temps lliure a l’espera de l’hora de dinar i que un cop acabat, reprenem el camí cap a Gavà.