diumenge, 8 d’abril de 2018

BORN I LA RIBERA - BARCELONA
BARRIS  DEL  BORN  I  LA  RIBERA  -  BARCELONA

Dissabte 9 de Juny del 2018

Presentació a les 9h00 a la plaça de l’esglèsia de Gavà, per sortir en direcció Barcelona.

Començarem realitzant un recorregut pel barris de la Ribera-Sant Pere i Santa Caterina, on descobrirem històries de personatges de diferents èpoques, reals i llegendaris, que van tenir un paper important en el desenvolupament de la ciutat.

Realitzarem un recorregut seguint el traçat de la segona muralla de la ciutat de Barcelona, i passant per importants monuments com l’església romànica de Sant Pere de les Puel·les, l’espectacular Basílica gòtica de Santa Maria del Mar o la Capella d’en Marcús, des d’on Rafael Casanova es dirigí cap al Consell de Cent en busca del penó de Santa Eulàlia per tal  d’esperonar la  resistència, l’any 1714.

A l’hora indicada ens dirigirem a un restaurant de la zona per dinar.

Per la tarda recordarem els escenaris i els protagonistes de la Guerra dels Catalans, epíleg de la Guerra de Successió Espanyola. Recorrerem el carrer de Montcada, on vivia part de les famílies aristocràtiques i dels mercaders de la ciutat, i coneixerem també l’edifici de la Seca (on Carles III va encunyar per primera vegada les peces de dos rals, conegudes popularment com a “pecetes”). Arribats al Fossar de les Moreres recordarem els milers de resistents que hi van ser enterrats durant l’atac borbònic a la ciutat, i continuarem cap al Born Centre Cultural, situat sota l’estructura de l’emblemàtic Mercat del Born (s. XIX).

Hi trobarem un espai arqueològic excepcional, únic a tota Europa per les seves grans dimensions. Observarem el jaciment des de la balconada, realitzant un retrat acurat de la Barcelona dels segles XIV a XVII. Ens podrem fer doncs una idea de la vida quotidiana a la pròspera ciutat de Barcelona del 1700.

Podrem visitar també dues exposicions, l’exposició permanent de la Barcelona del 1700, on trobarem objectes i indumentàries pròpies de l’època i l’exposició itinerant.
Un cop finalitzada aquesta interessant visita, ens dirigirem de retorn a GavàPreu per persona: 30€
El preu inclou :
-          Visita de dia complet amb guia oficial de Barcelona
-          Entrada Exposició temporal i Exposició permanent Born CC
-          Dinar a un restaurant (primer plat, segon plat, postre cafè, aigua i vi)
-          Assegurança de viatge