dimarts, 8 d’octubre del 2013

NARBONNE - ressenya sortida

Dissabte 5 d’octubre de 2013

A les 7.00 hores, hem sortit de la plaça de l’Església direcció França, arribant al nostre destí, Narbonne, sobre les 11,30 hores, això sí, fent una “paradeta” pel camí.

Un cop arribat a Narbonne, ens dirigint al centre de la ciutat, per fer la primera pasetjada i així tenir el primer contacte amb la ciutat. A l’hora convinguda, ens retrobem per dirigir-nos al nostre hotel, prendre possessió de les nostres habitacions i, tot seguit, dinar.

Després d’un bon dinar, ens dirigint a agafar el “trenet de fusta”, en el qual varen realitzar un recorregut per la ciutat, amb una durada d’una hora i mitja aproximadament, tot coneixent els racons més importants de Narbonne. La següent visita, va ser l’Horreum Romain. La seva construcció data del segle I A.C. i era l’únic exemple metropolità de magatzems soterranis de mercaderies en el qual es emmagatzenava el gra, oli i vi. Per acabar les visites aquest dia, ens varem dirigir per conèixer el casc històric de la ciutat i la espectacularitat de la Cathédrale de Saint-Just i Saint Pasteur, la construcció de la qual es va produir entre els anys 1272 i 1332.

Finalitzades les visites, tant sols en resta sopar i el retorn a l’hotel, a l'espera de demá.

Diumenge 6 d’octubre de 2013

Desprès de l’esmorzar, ens dirigint a la bonica població de Salses, a hom podem visitar i gaudir de la majestuositat de la seva fortalesa, la qual data del segle XV i, es un exemple únic d’arquitectura militar.

Acabada la visita guiada, i dintre del temps lliure, passejant per sota dels suporta’ls, trobem l’accés a una capella. La nostra sorpresa va ser el que unes persones del nostre grup que aprofitant la bona acústica, de la capella, ens delitaven amb el seus càntics.
S’apropa l’hora de dinar, i encara tenim una bona tirada fins a Narbonne.

Arriben al nostre restaurant flotant, a om ens esperava un dinar de luxe. 

Un cop ben dinat, ens anem a buscar l’embarcació que ens dura a fer una passejada d’una hora i mitja pel Canal du Midi, gaudint d’unes fantàstiques vistes.

A l’arribada al port, allà ens esperava el nostre autocar que ens duria fins a Gavà.