dimecres, 20 de febrer del 2013

VIATGE A PETRA I JORDÀNIA - ressenya sortida.


Enguany, els Amics del Museu de Gavà hem donat la benvinguda a l’Any Nou novament a l’Orient Mitjà, en aquesta ocasió a les terres de Jordània, envoltats de joies arqueològiques i amb la ciutat de Petra com a principal atractiu. A continuació us presentem un recull fotogràfic del viatge.

27/ 12/2012 – Barcelona / Amman

Sortida des de la plaça de l’Església de Gavà dels 45 integrants del grup per a agafar el vol Barcelona-Amman des de l’aeroport del Prat.

28/12/2012 – Amman / Madaba / Muntanya Nebo / Kerak / Petra

Al matí, visita panoràmica d’Amman, recorrent els principals carrers i avingudes, on destaquen la Ciutadella, el centre urbà i el Teatre Romà. Sortida cap a Madaba per visitar l'església ortodoxa de Sant Jordi. Posteriorment, continuació cap a la Muntanya Nebo per admirar la vista panoràmica de la Vall del Jordà i del Mar Mort des de la muntanya. Aquest va ser l'últim lloc visitat per Moisés. A la tarda, visita de Kerak, on es va veure la fortalesa dels croats, la més important de la zona.

29/12/2012 –Petra

Visita de Petra, la “ciutat rosa”, capital dels Nabateus. Durant la visita, es van conèixer els monuments més importants i representatius esculpits en la roca pels Nabateus: el tresor, famós i internacionalment conegut monument portat al cinema en una de les pel•lícules d'Indiana Jones, les Tombes de colors, les Tombes reals... Petra és un d'aquests llocs del món al que almenys cal anar una vegada en la vida.

30/12/2012 – Petra

Al matí, continuació de la nostra visita de Petra. També es va fer la visita de la Petita Petra, com es coneix popularment al congost Wadi al-Barid. Es tracta d'un lloc, també perforat de monuments rupestres en les seves paredasses, que era utilitzat com lloc d'hostalatge de caravanes.

31/12/2012 – Petra / Wadi Rum / Aqaba

Al matí, trasllat a Wadi Rum per efectuar una excursió en vehicles 4 x 4, una incursió en el paisatge lunar del desert que va durar aproximadament unes 2 hores. A continuació sortida cap a Aqaba on es va realitzar el sopar de gala de cap d'any.

01/01/2013 – Aqaba / Mar Mort / Amman

Sortida cap al Mar Mort per donar-nos un bany i esmorzar. Posteriorment, tornada a Amman.

02/01/2013 –Amman / Jerash / Ajlun / Amman


Sortida cap a Jerash, una de les ciutats de la Decàpolis, amb la visita de l'Arc del Triomf, la plaça Ovalada, el card, la columnata i el Temple d'Afrodita. Posteriorment, ens dirigim al Castell d’Ajlun, fortalesa construïda en 1185, un castell de l'època dels croats.

03/01/2013 – Amman / Barcelona

Tornada a Gavà amb moltes ganes de repetir l’experiència del viatge de cap d’any en una propera ocasió.