diumenge, 11 de desembre del 2011

ALIMENTUM. MENJAR I BEURE EN ÈPOCA ROMANA

Del 13 de desembre de 2011 al 26 de febrer de 2012
Museu de Gavà (Plaça de Dolors Clua, 13-14

A partir de dimarts 13 de desembre, el Museu de Gavà acull l’exposició “Alimentum”, que ens proposa un viatge en el temps per conèixer els aliments i la gastronomia de l’antiga Roma a través dels sentits.

L’exposició, estructurada en dotze temes, constitueix un viatge al coneixement dels diversos aspectes relacionats amb el menjar romà. La mostra s’inicia parlant del coneixement que tenim sobre l’alimentació en l’època romana a partir de la literatura i l’arqueologia. Es passa tot seguit a veure quins eren els cereals i la carn i el peix que es consumien en aquella època. La mostra també explica de quina manera es cuinaven els aliments i, finalment, ens parla de com es menjava, les formes a la taula o les espècies i condiments.

L’exposició es complementa amb materials arqueològics originals, la recreació d’un triclini romà, una vitrina oberta amb aromes culinaris, una jardinera amb condiments vegetals vius, còpies de receptes per endur-se a casa, un espai de jocs infantils i un espai de consulta bibliogràfica i documental.

HORARI DE VISITA

De dimarts a divendres, de 9.30 a 13 i de 17 a 20 h
Dissabtes, d’11 a 14 i de 17 a 20 h
Diumenges, d’11 a 14 h
Dilluns, 25/12 i 1/1 tancat