dilluns, 10 d’octubre del 2011

LA VALL DE BOÍ – ressenya sortida

Divendres 7 d’octubre de 2011

a  2/4 de 5 de la tarda, varem sortir de Gavà cap a La Vall de Boí, vam arribar al nostre hotel sobre les 21 hores. (La ruta que ben fer va ser la següent: GAVÀ, Igualada, Tàrrega, Torrefarrera, (on ben fer un petit kit-kat) i continuant per la N-230 cap a Benavarri, El Pont de Suert , i que a pocs km. comença la L-500 que ens portarà fins a BOÍ), Després de sopar, bam fer una petita sortida per conèixer Boí de nit, població d’uns 110 habitants.

Al dia següent, dissabte, al matí, ens adonem de les primeres nevades de la temporada, caiguda durant la nit, però que a mig dia, ja havíem desaparegut. La nostra primera visita del dia, va ser a la Casa del Parc de Boí, on després de visionar un vídeo ens van fer alguns comentaris sobre la flora i fauna del parc.

Mitjançant taxis adaptats a l’alta muntanya, ens desplacen al Parc Nacional d’Aigüestortes, fem un petit recorregut fins al Mirador de Sant Esperit, excel·lent punt panoràmic sobre la ribera de Sant Nicolau. Tornant cap a enrere, comencem un recorregut de 1,5 qm. aprox. amb un desnivell totalment pla, sobre una passarel·la adaptada per a persones de mobilitat reduïda . Malgrat l’aire i el fred, vam gaudir d’un bonic paisatge.

A la tarda, vam visitar l’església romànica de Santa Maria de Taüll, la de Sant Climent de Taüll, i la de Santa Eulalia en Erill la Vall, gaudint des de els seus campanars les panoràmiques de la vall. Ja de retorn cap al nostre hotel, ens aturem a l’església de Sant Joan de Boí, la qual teníem al costat.

Per la nit i malgrat el fred, vam sortir per veure una exhibició de escala mural, la XXI jornada cronoboulder ferradura.

Arribat el diumenge 9, ens dirigim cap a Taüll, on la primera visita es al Mirador de la Santeta, gaudint d’una fantàstica panoràmica de la Vall. Tornant al autocar i continuant la ruta romànica, ens desplacem fins a Caldes de Boí, passejant pels jardins del seu balneari i, a l’hora prevista sortim cap a Barruera, que passejant per els seus carrer arribem a la església de Sant Feliu de Barruera. Un cop acabada aquesta visita, finalitzem el nostre recorregut per la Ruta del Romànic.

Desprès del dinar al nostre hotel, arriba el moment de la sortida cap a Gavà, un cop al autocar, pràcticament tots ben fer una petita migdiada (dic pràcticament tots, perquè el nostre gran conductor Pedro, si que estava despert i ben despert).

Arribem a Gavà sobre les 20:15 hores.

Només em resta donar les gracies a tots els que ens heu acompanyat durant aquest dies desitjant que ho hagueu passat molt bé.