diumenge, 3 d’octubre del 2010

MUSEU DE MONTSERRAT - ressenya sortida

Tal qual teníem previst, el dissabte 2 d’octubre a les 11 hores, vam fer la visita comentada al Museu de Montserrat “Viatge a l’Orient Bíblic”. (Visita a la col·lecció d’arqueologia permanent del museu i la part de la reserva, només visitable amb guia)

Allà, vam gaudir de nombrosos objectes adquirits per P. Bonaventura Ubach, artífex del Museu Bíblic de Montserrat, el qual va dedicar la seva vida a l’estudi de les Sagrades Escriptures. Va adquirir i recollir nombroses peces i objectes amb la intenció d’il·lustrar el món bíblic, peces relacionades amb “La prehistòria de la terra promesa”, Mesopotàmia, Egipte i Palestina

En aquesta ocasió, independentment del guia del Museu de Montserrat vam ser acompanyats de l’egiptòloga gavanenca Núria Castellano, la qual ens va comentar i explicar fil per randa tot allò que teniem al nostre abast.

La veritat, és que el temps va passar molt ràpidament i sense adonar-nos, va arribar l’hora prevista de la marxa cap a Gavà.

(Aquesta sortida que em fet al Museu de Montserrat així com la que portarem a terme el dissabte 27 de novembre de 2010 al Museu Egipci de Barcelona, és el preludi de la gran sortida a Egipte, prevista pel dia 27 de desembre fins el 3 de gener de 2011.)