dilluns, 31 de maig del 2010

CARDONA - ressenya sortida

Dissabte 29 de maig de 2010

Arribats al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, varem ésser traslladats amb un vehicle 4x4 o “trenet” a la Vall Salina a on hem pogut admirar la gran muntanya de sal. Un cop equipats amb un casc blanc, hem recorregut l’interior de la mina, i hem gaudit de les estalagmites i estalactites així com de les diferents vetes de sals sòdiques, magnèsiques i potàssiques, sempre acompanyats d’una guia, la qual ens comentava en tot moment el procés d’explotació i d’extracció de la sal. La visita va tindre una durada de dues hores, les quals van passar gairebé sense adonar-nos.

De nou en el autocar, ens desplacem fins al castell des del qual es domina la conca central, així com també vam poder gaudir d’una fantàstica panoràmica sobre la Vall Salina. Del castell, en podem destacar la Torre de la Minyona, el Patí ducal, i els baluards de defensa entre d’altres. El castell de Cardona va ser des del segle XI i fins al XV, la residencia dels senyors de Cardona.

Un cop acabada la visita al castell, ens desplacen fins al restaurant les Monges del hotel Bremon, on vam gaudir d’unes patates emmascarades, anyell de xai amb guarnició ó bacallà a la llauna amb seques i gelat de crema catalana, tot allò, acompanyat amb un bon vinet, i com no, d’un cafè.

L'itinerari programat, per a la tarda, va ser la visita al Centre Històric. Varem començar el nostre recorregut a la plaça de la Fira on es troba l’escultura eqüestre del comte Borrell II, i des del mirador de la mateixa plaça, vam admirar la majestuositat del Castell, així com una panoràmica de la plana. Seguidament i continuant el recorregut vam visitar la capella de Santa Eulàlia, l’arc de n’Aguilar, el conjunt parroquial de Sant Miquel amb la seva cripta, la volta de la Rectoria i el Arxiu municipal de Cardona, on es troba un facsímil d’una copia en pergamí feta al segle XIII de l’original “Carta de Població de Cardona”.

Durant tot el dia, ens va acompanyar la Srta. Mònica, ” nostra guia particular”, la qual en tot moment ens va comentar i aclarir qualsevol dubta o pregunta.

Acabada la visita a Cardona, vam sortir cap a Gavà, on vam arribar a les 20:00 hores.