divendres, 14 d’octubre del 2016

CÓRDOBA – GRANADA – SEVILLA


del 27-12-2016 al 03-01-2017

Dimarts 27/12/16 GAVÀ - CÓRDOBA
Sortida a l’hora indicada de la plaça de l’esglèsia de Gavà per sortir en direcció a l’estació de Sants, on agafarem AVE amb destinació Córdoba. Arribada prevista a les 13h15, i trasllat al nostre hotel, on dinarem.
Per la tarda podrem realitzar una primera aproximació a aquesta fascinant ciutat mil.lenària, amb una visita panoràmica on situarem els principals monuments. Córdoba posseeix el segon casc històric més gran d’Europa i el més gran espai urbà declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Sopar i allotjament a l’hotel.

Dimecres 28/12/16 CÓRDOBA –MEDINA AZAHARA - CÓRDOBA
Esmorzar. Aquest matí ens dirigirem a Medina Azahara, la fastuosa i misteriosa ciutat que Abd-al Rahman III va manar construïr als peus de Sierra Morena, a vuit quilòmetres de la capital. Visitarem també l’espectacular museu proper al jaciment, construït l’any 2009, on trobarem peces arquelògiques de gran valor.
Retorn a Córdoba per dinar. Per la tarda visitarem la meravellosa Mezquita Catedral de Córdoba, Patrimoni de la Humanitat des de l’any 1984, situada en ple centre històric de la ciutat. Es considerat el monument més important de tot l’Occident islàmic i un dels més sorprenents del món. Completarem la tarda amb la imprescindible visita del barri jueu, amb els seus estrets carrers irregulars i les seves petites places decorades amb flors. Es tracta d’una de les zones amb més atractiu turístic de la ciutat on també trobarem, entre d’altres monuments, la Sinagoga. Després de les visites, retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

Dijous 29/12/16 CÓRDOBA - LAS ERMITAS – ALCÁZAR REYES CRISTIANOS - GRANADA
Desdejuni a l´hotel. Aquest matí visitarem l’Alcázar de los Reyes Cristianos, espectacular palau-fortalesa, a l’interior del qual trobarem gran part de l’evolució arquitectònica de Córdoba. Hi conviuen les restes romanes i visigòtiques amb les d’origen musulmà, tractant-se d’un dels llocs predilectes dels diferents governants que ha tingut la ciutat.
Seguirem la nostra ruta dirigint-nos a la Sierra Morena per visitar Las Ermitas de Córdoba. Es tracta de tretze petites vivendes fundades a finals del segle XVII utilizades per alguns germans de l’Ordre de Carmelitas Descalzas. Es tracta d’una visita històricament molt interessant ja que, l’origen dels ermitans a la serra de Córdoba es situa, segons la tradició, a finals dels segle III d.c. Durant aquesta visita podrem gaudir a més d’una panoràmica incomparable de la ciutat de Córdoba.
A continuació ens dirigirem cap a la ciutat de Granada, amb una parada en ruta per dinar. Aquesta tarda realitzarem una primera aproximació a aquesta encisadora ciutat que va viure l’esplendor de la dinastia nazarí, la qual cosa la va convertir en un important centre artístic i arquitectònic. Realitzarem una visita a peu pel centre històric de la ciutat, descobrint racons únics, pels voltants de la Catedral i descobrint els barris d’Albaicín i Sacromonte. Finalment, tindrem l’oportunitat de concloure el dia d’una forma ben especial... gaudint d’un sopar-espectacle flamenc, en un restaurant situat al barri de Sacromonte. A l’hora indicada ens dirigirem al nostre hotel, allotjament.

Divendres 30/12/16 GRANADA 
Esmorzar al nostre hotel. Aquest matí farem la visita guiada de la famosa Alhambra, ric palau i fortalesa que allotjava al monarca i la cort nassarita del Regne de Granada. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1984 i va ser una de les 21 candidates finalistes per ser triada com una de les Noves Set Meravelles del Món. Dinar en un restaurant de la ciutat.
Per la tarda visitarem la Capella Real, edifici d’estil gòtic isabelí, construït per ordre dels Reis Catòlics l’any 1504, amb l’objectiu de convertir-se en el lloc d’enterrament dels seus cossos. Malgrat tot, els monarques van morir abans de la seva finalització, i va ser el seu nét, el rei Carlos V qui va encarregar que els seus cossos fossin traslladats a la nova capella l’any 1521, quan l’obra va ser finalitzada. De fet Carlos V va enterrar a la Capella Real pràcticament tots els membres de la seva familia que van morir aquells anys, entre ells els seus pares, Felipe el Hermoso i Juana la Loca.
Un cop finalitzada la visita, ens dirigirem de retorn al nostre hotel, sopar i allotjament.

Dissabte 31/12/16 GRANADA – SEVILLA
Esmorzar al nostre hotel. Aquest matí visitarem l’espectacular Catedral de Granada, que va manar construïr Isabel la Catòlica immediatament després de la conquesta de la ciutat, escollint com a lloc l’indret on estava situada la mesquita major de Granada. Es tracta d’una impressionant obra mestre del Renaixement espanyol.
Finalitzada la visita sortirem per carretera en direcció a la ciutat de Sevilla. Havent arribat, realitzarem una breu visita panoràmica, que ens ajudarà a situar els principals monuments de la ciutat, abans de dirigir-nos cap al nostre hotel, on tindrà lloc el sopar de gala, per celebrar l’entrada del nou any 2017. Allotjament.

Diumenge 01/01/17 SEVILLA
Esmorzar al nostre hotel. Dedicarem el matí d’avui a conèixer en profunditat aquesta meravellosa ciutat que ens acull. Començarem visitant un dels seus principals monuments, l’Alcázar, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La seva muralla guarda en el seu interior més de mil anys d’història. Dins aquest conjunt de palaus hi trobarem el Palau Gòtic, el Palau Mudéjar, la Casa de Contratación i el Cuarto Real Alto.
Seguint la muralla, una vegada fora del recinte, trobem el barri jueu, avui en dia anomenat barri de Sant Cruz. En el seu moment hi va viure una de les comunitats hebrees més importants del segle XIV, juntament amb les comunitats de les ciutats de Toledo i Córdoba. Veurem com conserva la seva arquitectura medieval, convertint-se en un dels llocs amb més encant de la ciutat.
Completarem el matí de visites coneixent la Catedral de Sevilla, impressionant edifici, considerada actualment la tercera Catedral més gran del món cristià. La Catedral va ser construïda sobre el solar d’una antiga mesquita. De l’anterior edifici islàmic només es conserva però l’avui anomenat Patio de los Naranjos i la Torre Mayor, és a dir la famosa Giralda, el símbol de la ciutat. Es tracta doncs d’una torre islàmica del segle XII, per una Catedral cristiana del segle XV.
Dinar en un restaurant de la ciutat. Per la tarda seguirem coneixent els llocs més emblemàtics de la ciutat, com el Parque de Maria Luisa o la famosa Plaça d’Espanya, un dels conjunts arquitectònics més peculiars de la geografia andalusa. Va ser l’epicentre de l’Exposició Universal de 1929, i descobrirem com cada banc pertany  a una província espanyola.
Seguirem la nostra visita dirigint-nos al barri de San Bartolomé, fins arribar al Palau de Pilatos. Descobrirem aquesta preciosa joia renaixentista amb tocs islàmics, que és encara actualment un palau privat de la noblesa sevillana. Finalitzades les visites ens dirigirem de retorn al nostre hotel. Aquesta nit disposarem del sopar lliure, per poder gaudir de les famoses tapes de la ciutat. Allotjament.

Dilluns  02/01/17 SEVILLA
Esmorzar al nostre hotel. Aquest matí ens desplaçarem a la població de Santiponce, on podrem descobrir les ruïnes d’Itàlica, ciutat romana fundada l’any 206 A.C. Podrem observar la majestuositat d’una ciutat romana, clarament visible en el traçat dels seus carrers.
A continuació ens desplaçarem a l’espectacular monestir de San Isidoro, que fou fundat l’any 1301 per Guzman el Bueno. Retorn a Sevilla per dinar.
Per la tarda realitzarem la visita del Palau-Museu de Lebrija, relacionat d’alguna manera amb les ruïnes d’Itàlica, que ja haurem visitat pel matí. El Palau de Lebrija  és una de les millors cases de Sevilla, i hi trobarem  mosaics i restes arqueològics d’incalculable valor. La història del Palau comença quan la propietària, la Comtessa de Lebrija, culta i apassionada per l’arqueologia, decideix  restaurar i decorar la casa familiar. Havent-se produït a l’època uns descobriments de forma casual a una finca propera a les ruïnes romanes de Santiponce, decideix incorporar-los al seu Palau. Decora amb veritables tresors artístics les sales, adaptant -les per acollir els mosaics i paviments romans de Santiponce, així com d’altres restes arqueològics.
Després de visitar aquest espectacular Palau, ens dirigirem de retorn al nostre hotel. Sopar i allotjament.

Dimarts 03/01/16 SEVILLA – BARCELONA
Esmorzar al nostre hotel. Disposarem de temps lliure per continuar descobrint la ciutat de Sevilla. Dinar a l’hotel, i trasllat a l’estació de Sant Justa, per agafar l’AVE de retorn a Barcelona. Arribada i trasllat a Gavà.
FINAL DEL VIATGE 

Horaris AVE:
27/12/16          Barcelona – Córdoba              08h30              13h12
03/01/17          Sevilla – Barcelona                 14h50              20h22

Preu per persona: 1.135
Suplement individual: pendent de confirmació

El preu inclou:
-Bitllet AVE Barcelona Sants – Córdoba
-Bitllet AVE Sevilla – Barcelona Sants
-Autocar per realitzar tot el recorregut
-Estada dues nits Hotel Maciá Alfaros 4* (Córdoba), del 27 al 29/12/16
-Estada dues nits hotel Maciá Condor 4* (Granada), del 29 al 31/12/16
-Estada hotel Plaza Santa Lucía 3* (Sevilla)
-Visites a Córdoba: panoràmica ciutat, Mezquita (entrada inclosa), Medina Azahara (entrada inclosa), Alcázar (entrada inclosa), ermitas de Córdoba
-Visites a Granada: panoràmica, Alhambra (entrada inclosa), Catedral (entrada inclosa), Capella Real (entrada inclosa)
- Visites a Sevilla: panoràmica, Alcázar de Sevilla (entrada), Catedral (entrada), Palau de Pilatos (entrada), Itálica (entrada) i Palau de Lebrija (entrada)
-guia acompanyant tot el recorregut
-assegurança de viatge

Inscripcions a :
Viatges Edenia Intergavà 
c. Màrtirs del Setge de 1714, 31. 
Telèfon 93 638 19 55)