dimarts, 2 de febrer del 2016

VISIONS D'EGIPTE.


" OXIRRINC,  AHIR  I  AVUI"
Dijous 11 de febrer de 2016 , a les 19.30 h
Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)

Al 1789, Vivant Denon, membre de l’expedició científica que Napoleó va organitzar a Egipte, dóna les primeres notícies modernes d’Oxirrinc, l’antiga Per-Medjed, capital del XIX Nomos de l’Alt Egipte.

Aquest excepcional jaciment abasta un ampli període d’història, des de la XIX dinastia (1290-1190 aC) fins a època romana i bizantina. Destaca per conservar l’únic temple subterrani dedicat a Osiris, una extensa necròpolis d’època saïta (664-525 aC), greco-ronana i copta, i una fortalesa bizantina. També és conegut per la descoberta d’una de les més àmplies col·leccions de papirs d’entre els segles IV aC i VII dC.

Aquesta exposició resumeix la història de prop de 2.000 anys d’aquest jaciment i la recerca arqueològica que hi desenvolupa la missió formada pel Servei d’Antiguitats d’Egipte i la Universitat de Barcelona.

Actvitats complementàries:

Dijous 25 de febrer , a les 19.30 h. Conferència "Oxirrinc, la ciutat dels papirs i els peixos", a càrrec de Núria Castellano i Solé, egiptòloga i arqueòloga.
Diumenge 6 de maç, a les 11.30 h. Activitat familiar “Desxifra els secrets d'Oxirrinc!”, a càrrec de Schola Didàctica Activa.