dimarts, 4 de març del 2014

ACTIVITATS PREVISTES PER AL 2014



Commemoració del tricentenari de 1714 a Gavà

Museu de Gavà
Dimecres 10 de setembre de 2014, a les 19 hores

El 10 de setembre, a les 19.00 h, l’estudiós local Josep Campmany oferirà la conferència “Gavà i Eramprunyà després de l’Onze de setembre del 1714. Una postguerra de 50 anys”, en el marc de les commemoracions nacionals del tricentenari del 1714.

Aquesta conferència divulgarà un treball de recerca que s’ha presentat parcialment al simposi “Espanya contra Catalunya” organitzat per la Societat Catalana d’Història el passat 18 de desembre, i parcialment al congrés organitzat per la Coordinadora de Centres de Parla Catalana a Cervera, que està previst que es faci al febrer de 2014.

El treball també forma part de la recerca col·lectiva impulsada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que serà presentada a Sant Boi de Llobregat el 26 d’abril de 2014.

La conferència representa la continuïtat de l’assaig publicat l’any 2012 sobre el segle XVII a Gavà que acabava, precisament, amb l’Onze de setembre 

VII Trobada de centres d’estudi i estudiosos d’Eramprunyà

Parc Arqueològic
Dissabte  18 d'octubre de 2014, de 9:00 a 20:00 hores.

El proper 18 d'octubre, durant tot el dia, tindrà lloc a Gavà, la VII Trobada de Centres d’estudis i estudiosos d’Eramprunyà.

La trobada reuneix estudiosos i públic interessat en el coneixement del propi territori, de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de El proper 18 d’octubre, durant tot el dia, tindrà lloc a Gavà Llobregat, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, que presentaran estudis i recerques centrades en la temàtica de l’aigua: climatologia, hidrografia, infraestructures hidràuliques -pous, cisternes, fonts, mines, canalitzacions- i usos, tant de l’aigua dolça com de l’aigua marítima -pesca, comerç, turisme, etc-.

Aquestes trobades, que es realitzen anualment, es van iniciar l’any 2008 a Gavà. Cada any s’han celebrat en un municipi diferent, i enguany tornen al municipi on van sorgir.