dilluns, 27 de gener del 2014

ACTIVITATS



VISITA AL REFUGI ANTIAERI DE LA RAMBLA DE GAVÀ

Diumenge 2 de febrer de 2014, a les 11 h
Inici de la visita al Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)


Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdrela vida en diversos bombardejos. 

Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. 

Però les noves tàctiques no discriminaven entre objectius militars i població civil. Una de les respostes davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis.

Avui podem visitar el refugi antiaeri de la Rambla de Gavà i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar-hi aixopluc.

Preu de la visita: 4 € (2,50 € entrada reduïda)
Cal fer inscripció prèvia al 93 263 96 10.
 


VISITA AL  CASTELL  D’ERAMPRUNYÀ

Diumenge 9 de febrer de 2014, a les 10 h
Inici de la visita davant l’ermita de Bruguers


Cada segon diumenge de mes tenim l’oportunitat de visita el recinte del Castell d’Eramprunyà, actualment tancat per treballs de restauració i de recerca.

Situat en un enclavament privilegiat del Parc de Garraf de gran riquesa geològica i botànica, el castell d'Eramprunyà té els orígens en època medieval i una història de més de mil anys.

Aquesta visita guiada per voluntaris de la Unió Muntanyenca Eramprunyà permet descobrir aquest paisatge singular, conèixer una història mil·lenària i veure les actuacions de restauració de l’església de Sant Miquel.

La visita s’inicia davant l’ermita de Bruguers i dura entre 2 i 3 h. L’accés presenta alguna dificultat i cal anar equipat amb calçat de muntanya.

Inscripció gratuïta al Museu de Gavà o al tel. 932 639 610.