divendres, 3 de maig del 2013

MÓN SANT BENET i MANRESA - sortides


Dissabte, 11 de maig de 2013

Us convidem a participar a l’excursió que ens portarà fins al cor del Bages i ens permetrà conèixer el ric patrimoni medieval que conserva. Al matí farem la visita medieval i modernista a Món Sant Benet, la magnífica restauració i presentació de l’antic monestir benedictí. A la tarda, coneixerem el passat medieval de Manresa, tot visitant el Centre d’Interpretació del carrer del Balç.

Món Sant Benet

La història del monestir de Sant Benet comença als segles XII i XIII amb la construcció de l’església i el claustre de la comunitat benedictina. Va estar actiu fins al 1835, quan la desamortització de Mendizábal va comportar la desaparició de la comunitat monàstica i la subhasta de la propietat. El 1907, Elisa Carbó, mare del pintor Ramon Casas, va comprar la propietat i el mateix Ramon Casas, pocs anys després, va encarregar a Puig i Cadafalch la restauració per ser adaptada com a habitatge.

Després d’anys d’abandonament, l’any 2000 la Caixa de Manresa va adquirir la propietat. L’any 2007 es va inaugurar Món Sant Benet, amb un nou concepte de centre cultural i patrimonial.

El Centre d’Interpretació del carrer del Balç
Amb una intensa activitat artesanal i comercial, al segle XIV Manresa ja era una de les principals ciutats del país. Va ser justament en aquella època quan es va iniciar la construcció de la seu i de la sèquia que hauria de garantir el subministrament d’aigua a la ciutat.

El Centre d'Interpretació està situat en un antic casal i ofereix un muntatge amb recursos multimèdia que posa en valor un conjunt patrimonial únic i, al mateix temps, permet fer un viatge a la Manresa del segle XIV a través de la figura del rei Pere III el Cerimoniós, el gran monarca forjador de les principals institucions catalans.

Preu socis AAM: 40 €
Preu no socis: 48 €

Programa provisional:

8 h Sortida des de la plaça de l’Església de Sant Pere
10 h Visita medieval i modernista a Món Sant Benet
14 h Dinar
16.30 h Visita al Centre d’Interpretació del carrer del Balç a Manresa
18 h Sortida cap a Gavà

Inscripcions a :
Viatges Edenia Intergavà
Carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, 31.
Telèfon 936 381 955

El preu inclou les entrades i la visita guiada durant tot el dia, assegurança, dinar i l’autocar.