dimarts, 19 de febrer del 2013

ACTIVITATS  AL  MUSEU

XERRADA COL•LOQUI:
ANYS SEIXANTA.
EL DESPERAR DE LA JOVENTUT GAVANENCA.
L’ASPIRANTAT

Dijous 21 de febrer de 2013 a les 19.30 hores
Al Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)

Un dels aspectes més rellevants de l’inici dels seixanta a Gavà és el paper que va jugar l’activitat parroquial adreçada als més joves i que estava integrada en el moviment d’Acció Catòlica: l'Aspirantat.

Creat pel jove vicari Mossèn Poch a mitjan de la dècada anterior i continuat per Mossèn Abelard i Mossèn Albert, l’Aspirantat va desenvolupar una important tasca formativa i d’arrelament que va activar la joventut del moment i va acabar esdevenint bressol de les iniciatives culturals i associatives que van sorgir a Gavà els anys posteriors.

El Museu i el Centre d’Història de la Ciutat us conviden a participar en aquesta xerrada col·loqui que ens permetrà recordar el Gavà de l’època; conèixer la participació i implicació d’aquells joves en l’activitat social; la relació amb l’activitat parroquial i la influència d’una generació de mossens implicats socialment; la pressió que exercia el règim de l’època; en definitiva, la vida quotidiana, els interessos i inquietuds dels joves de principis dels anys seixanta.

Entrada lliure.


BALLS  I  RITMES  DELS  60.
FESTA  DE  CLOENDA

Diumenge 24 de febrer de 2013, a partir de les 12 h
Al jardí del Museu (plaça de Dolors Clua, 13-14)

Als anys seixanta, el ball social amenitzat per orquestres era una de les principals distraccions. En festes majors o sales, joves i adults ballaven al ritme de pasdobles, valsos, foxtrots i bugui-buguis.

Coincidint amb l’exposició “Gavà 1962”, el diumenge 24 de febrer, al jardí del Museu, gaudireu d’una demostració a càrrec de Gavadance. A continuació ens ensenyaran alguns dels passos bàsics per tal que puguem posar a prova les nostres habilitats.

Veniu a gaudir d’un matí de balls i ritmes dels 60.
Hi sou tots convidats!
Entrada lliure