divendres, 21 de desembre del 2012

GAVÀ I ERAMPRUNYÀ AL SEGLE XVII - ressenya presentació llibre

Museu de Gavà
Dimecres 19 de desembre de 2012, a les 19:30 hores

Em plau presentar-vos el darrer llibre de l’estudiós gavanenc Josep Campmany, a qui hem d’agrair una vegada més la divulgació dels seus treballs de recerca històrica i patrimonial de la nostra vila. En Josep ens endinsa amb el seu estil planer i directe en l’univers social de Gavà del segle XVII, una època cabdal de la història de Catalunya, però escassament coneguda pel que fa referència al nostre entorn local. Resulta ben atractiu comprovar com uns fets tan importants com la gerra dels Segadors o la de Successió, que va acabar amb el setge de Barcelona de 1714 i la seva rendició l’onze de setembre, també van tenir una participació important de la població gavanenca.

En Josep ens diu que aquest llibre la ha costat d’escriure vint anys. Penso que els gavanencs som deutors d’aquesta tasca ingent de recerca i divulgació històrica, més encara procedint d’una persona que ve professionalment d’un camp tan diferent com és la física de materials , ja que ell és un dels responsables del Sincrotró Alba, una de les infraestructures tecnològiques més capdavanteres del país, on dirigeix el laboratori de mesures magnètiques i codirigeix el grup que opera els acceleradors de partícules, un dels grups líders de recerca que ens projecta en la Catalunya del futur.

Passat, present i futur. Qui perd les arrels, perd la identitat. Que aquestes paraules del poeta ens despertin a tots els lectors el mateix entusiasme per la nostra història que ens regala en Josep en aquest llibre.

Ricard Cervera
President de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà.

GAVÀ, diada de Sant Nicasi de 2012