dimarts, 6 d’octubre del 2015

SITGES, VILANOVA I LA GELTRÚ - sortida


Dissabte 17 d’octubre de 2015

Sortida a les 9.00 de la plaça de l’església, en direcció a la població de Sitges. En primer lloc, ens adreçarem al Museu del Cau Ferrat per iniciar la visita guiada. 

El Museu va ser fundat el 1893 per l'artista Santiago Rusiñol (1861-1931) com a casa- taller i es va convertir en museu públic el 1933. Dins del museu podrem gaudir de  les col·leccions d'art antic aplegades per l'artista (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com d'art modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, Picasso, Enric Clarasó i Pau Gargallo, entre d’altres. Tots aquests elements configuren un conjunt artístic únic que, juntament amb l’edifici, mostra l’estil modernista de visita imprescindible a Sitges.

A continuació ens dirigirem al Museu Mar i Cel. Aquest museu ens mostra un itinerari artístic complet des del segle X al realisme i figuració de la primera meitat del segle XX, a través de les col·leccions d'art del Dr. Jesús Pérez-Rosales i de la Vil·la de Sitges, amb obres de gran qualitat.

A les 12h.15 finalitzarem la visita per donar inici a la ruta del indians. Aquesta ruta ens permetrà conèixer l’herència del Indians nadius de Sitges des del segle XVIII fins a finals del segle XIX. L’herència indiana ve implantada a Sitges per emigrants que en un moment donat van marxar a Amèrica a buscar treball i uns anys després, en retornar a Sitges, van construir edificis amb l’estil propi del indians. Una de les visites que realitzarem durant la ruta serà a la Casa Bacardi Sitges, on  l'any 1930, un noi de quinze anys, Facundo Bacardi, se'n va anar a Cuba perseguint un ideal, tornant anys més tard, quan ja havia construït l'imperi del ron .

A continuació ens dirigirem cap a Vilanova i la Geltrú on  dinarem tranquil·lament al restaurant La Fassina.   Després de l’àpat tindrem l’oportunitat de visitar el celler del restaurant. Finalment realitzarem la darrera parada del dia al Museu del Ferrocarril de Catalunya, amb una interessant visita que ens endinsarà en el món del tren, un món de tècnica i precisió, però també d’emocions i records.
A l’hora indicada, ens dirigirem de retorn a Gavà.

Menú Previst: 
Primer plat: Amanida variada amb pernil, llonganissa, tonyina, 
ou, espàrrecs i olives
Segon plat: Sípia a la bruta (ranxo mariner)
Postre a escollir: Mató i mel / Gelat de xarrup de llimona
Aigua, vi de la casa, o primer refresc, postres cafè


Preu per persona: 
Socis 50,00 Euros.  
No socis 55,00 Euros.

El preu inclou:
-          Autocar de luxe per realitzar el recorregut
-          Guia acompanyant
-          Visites indicades anteriorment
-          Assegurança de viatge
-          Dinar, amb el menú indicat,  al restaurant La Fassina, a Vilanova i la        Geltrú.

Inscripcions a : 

Viatges Edenia Intergavà
Carrer dels Màrtirs del Setge de 1714, nº. 31
Telèfon 936 381 955